nieuws,  Nieuws items

Hoeveel tools heb jij als coach?

Door Karin van Gaal

Tijdens mijn werk als psychosociaal therapeut/coach heb ik ontdekt hoe heerlijk het is dat ik zoveel verschillende tools ter beschikking heb om mijn cliënten/coachees te helpen. Een klusjesman kan immers ook niet iedere klus fixen met zijn combinatietang :). Vaak is er speciaal gereedschap nodig. En hoe fijn is het dan als je dat speciale gereedschap voorhanden hebt! Hoe handig is het als je een volle gereedschapsriem hebt? Ik denk dat het bij een goede therapeut/coach op dezelfde manier werkt want in mijn ogen is geen enkele methodiek, model of manier zaligmakend. Het is juist de combi die tot een diepere laag kan leiden. Toch merk ik wel dat ik bepaalde voorkeuren heb. Die hangen uiteraard af van de hulpvraag van mijn cliënten en van mezelf op dat moment.

Heb jij genoeg tools ter beschikking?

Tja…wat is genoeg? Er is zoveel te kiezen dat ik me kan voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ik ben eens gaan Googlen en heb heel veel gevonden. Te veel op even op te sommen. Zelf heb ik goede ervaring met EMDR, Transactionele Analyse, Maskerstructuren, het NEM-model, systemisch coachen, opstellingen, psycho-educatie, het inclusive model en last but not least: NLP. Omdat ik geloof dat delen het nieuwe vermenigvuldigen is, heb ik de bedrijven gelinkt waar ik goede ervaringen mee heb.

Stichting Psychosociaal Welzijn zet zich in voor het psychosociaal welbevinden van zowel de hulpvrager als de hulpverlener. Je kunt bij ons dan ook al een paar trainingen volgen om je gereedschapsriem aan te vullen en er zullen er meer bijkomen, dus hou de site in de gaten!

Donderdag 11 juni start de 3 daagse basiskennis Transactionele Analyse

Donderdag 2 juli vindt de update-workshop EMDR plaats

Donderdag 3 september start de basiscursus karakterstructuren

 

 

 

 

Call Now ButtonBel ons!