Karma

Door Karin van Gaal

Er wordt veel gezegd over Karma. Het zou een simpele oorzaak-gevolg wet zijn. Karma gaat echter veel verder dan ‘wie goed doet, goed ontmoet’, ‘wie kaatst kan de bal verwachten’ of ‘boontje komt om zijn loontje’ en is veel complexer dan enkel een verzameling van straf- of bonuspunten. Anders gaan we als een soort van Karma-politie oordelen over hetgeen anderen meemaken en vergeten we empathie en mededogen. Je kunt iemands persoonlijke ontwikkeling en zijn of haar levenslessen niet toeschrijven aan good -of bad Karma.

Anderzijds kun je wel voelen of iets ‘Karmisch geladen is’. Gebruik hiervoor je intuïtie en merk op wat het je brengt en wat je ervan kan leren. We hebben niet altijd invloed op hetgeen ons overkomt. We hebben echter altijd invloed op hoe we ermee omgaan en we kunnen bad Karma vernietigen door aan ons zelf te werken, onze fouten te herstellen en vooral in onze eigen kracht te blijven staan.

Volgens Susan Smit is Karma een wet van universele harmonie en daar kan ik me wel in vinden. Ieder wet die uit balans is wordt hersteld door het Universum.

In mijn ogen kun je Karma ook zien als het planten van zaadjes. Je kunt mooie (liefdevolle) zaadjes planten of lelijke (negatieve, liefdeloze) zaadjes planten (…)

Dus ga veel goede Karma zaadjes planten:

– leef betekenisvol, geef zin aan je leven, doe ertoe!

– help anderen: belangeloos

– wees liefdevol naar jezelf en anderen

– handel vanuit bewuste keuzes (oorzaak-gevolg) en ben bereid de consequenties te dragen

– wees dankbaar, diep dankbaar

Auteur: Karin van Gaal

Ik wil me graag even voorstellen. Mijn naam is Karin van Gaal. Er zijn heel mijn leven al mensen om me heen geweest die mij hun problemen toe vertrouwden. Vaak ben ik een luisterend oor geweest en heb ik kunnen helpen. Dit heb ik gedaan vanuit mijn intuïtie (ik zie intuïtie als een vorm spiritualiteit en ik voel me verbonden met de mensen om me heen). Daar ligt mijn kracht en ik vind het fijn om mensen te kunnen helpen vanuit een psychosociale achtergrond, met mijn eigen gevoel als leidraad. Inmiddels ben ik al geruime tijd werkzaam als psychosociaal - systemisch therapeut. Ik werk alleen op vrijwillige basis, mits mijn gezondheid het toelaat. De opbrengsten van mijn werkzaamheden komen geheel ten gunste van de stichting. Mijn specialiteiten zijn: individuele psycho(sociale)therapie, systemisch coachen, opstellingen, relatietherapie, gezinstherapie en voorál traumaverwerking. Hobby’s en interesses: Ik onderhoud een aantal internetsites | Ontwerpen van sites | Bloggen | Social media zakelijk en privé | Lezen van vakliteratuur en vakbladen | De natuur in met onze hond.