Nieuws items

Kernwaarden en online lesgeven

Door Karin van Gaal

Waar ik ook kijk, wat ik ook zoek op internet, overal kun je online lessen volgen. Ieder respectabel opleidingscentrum verzorgt online trainingen. Okay, de stichting verzorgt maar een paar workshops per jaar, met kleine groepjes, maar toch? Iets houdt me tegen om dit ook te gaan ontwikkelen. Want ontwikkelen dat doe ik juist graag! Ik hou ervan om nieuwe cursussen en workshops uit te rollen en ik heb meer dan genoeg ideeën.  Uiteraard heb ik al van allerlei manieren en mogelijkheden uitgezocht mbt. online lesgeven, maar heel veel verder dan dat kom ik niet.

Kernwaarden

Al gaandeweg mijn zoektocht over hóe ik mijn workshops/cursussen online zou kunnen geven, voelde ik de energie uit me wegvloeien. Mijn gedachten vlogen van links naar rechts.

  • Dat kan ik nooit, ik moet de mensen live kunnen horen en zien…
  • Ik heb genoeg ervaring om er online ook iets interessants en leerzaams van te maken…
  • Zonder de fysieke aanwezigheid van de cursisten kan ik niet werken…
  • Als ik er gewoon aan begin, net als altijd,  dan komt het goed…

Afijn, ik bleef heen en weer denken en kwam geen steek verder. Totdat ik tijdens een van mijn gesprekken met een cliënt terecht kwam bij haar kernwaarden. Mijn kwartje viel. Daar zit het hem bij mij ook in! Ik heb mijn kernwaarden er weer eens bewust ‘bijgepakt’ en ze letterlijk 1 voor 1 opgeschreven en op tafel gelegd. Nu denk je wellicht; hoe weet jij wat jouw kernwaarden zijn? Wel, daarvoor heb je een kernwaardenonderzoek nodig en daar kan ik je bij helpen maar da’s een ander verhaal.

De belangrijkste waarden waar ik naar wil leven, mijn basiswaarden en tegelijk mijn hoogste waarden, daar waar ik energie van krijg, waardoor ik gedreven wordt zijn: vrijheid, echtheid, spiritualiteit, ontwikkeling en voldoening én ze zijn alle vijf even belangrijk.

Hoppa, ik zag het gelijk (voor de NLP-ers onder ons: van visueel ga ik naar kinesthetisch ). Vanuit mijn beleving past alleen de kernwaarde ‘ontwikkeling’ bij het online lesgeven. De andere vier matchen niet en voelen niet okay. De rest van de wereld kan mij vast haarfijn uitleggen dat de overige vier kernwaarden ook kunnen horen bij het online lesgeven en snap dat ik helemaal, alleen voor mij voelt het ZO anders…

Dus wat betreft de lesdagen bij Stichting Psychosociaal Welzijn: de planning blijft onveranderd! Uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM. Kijk hier als je meer wil weten over onze workshops.

 

 

Call Now ButtonBel ons!