Spirituele coaching

Coachen zou je kunnen zien als een vorm van begeleiding en ondersteuning. Steeds vaker roepen mensen de hulp van een coach in, zowel bij zakelijke als bij persoonlijke uitdagingen. Een spirituele coach werkt meestal op een andere laag dan een ‘gewone’ coach en kijkt naar de dieperliggende, spirituele betekenissen en oorzaken. Iedereen is spiritueel; iedereen heeft immers een spirit. Niet ieder leeft echter spiritueel.

Leef jij een spiritueel leven?

Je zou eens kunnen nadenken over:

 • In hoeverre ervaar ik zingeving, voldoening, motivatie en bezieling in mijn leven?
 • In hoeverre ben ik mij bewust van mijn kwaliteiten?
 • In hoeverre sta ik stil bij levensvragen zoals: wie ben ik, waar kom ik vandaan, wat is mijn doel op aarde?
 • Zou het kunnen dat er meer is tussen hemel en aarde?
 • In hoeverre aanvaard ik Mezelf en in hoeverre aanvaard ik de Ander
 • Bestaat er zoiets als onvoorwaardelijke liefde en is dat okay?
 • Kan ik overvloed ervaren?

Spiritualiteit is niet:

 • Positief doen en negatieve dingen negeren
 • Doen alsof alles liefde is
 • Op een grote roze wolk zitten en in glazen bol kijken 🙂

Ik ben geen medium, paragnost, paranormaal genezer of waarzegger en voor astrologie zal ik je ook doorverwijzen. Het is wel zo dat ik de laatste jaren steeds vaker in contact kan komen met overleden mensen, meestal uit de directe omgeving van mijn cliënt en ik sla dan altijd de spijker op zijn kop. Geen idee hoe dat werkt maar het is gewoon zo. Het is fijn als ik daarmee mensen een zetje in de goede richting kan geven of antwoorden kan geven op vragen die ze nog hebben. Daarnaast werk ik veel met opstellingen (natuurlijk heb ik hiervoor een gedegen opleiding gevolgd) en ook hier komt mijn ‘spiriwiri’ goed van pas. Ik heb een brede interesse. Tarot, runen, pentagramanalyses, rituelen…ik gebruik het allemaal tijdens mijn spirituele coaching. Voor mij is spiritualiteit dat een levenswijze waarbij ik mezelf één voel met de natuur en me afstem op mijn intuïtie en de energie om me heen. Voor mij gaat spiritualiteit over verbindend denken, bezieling, creativiteit, intuïtie & inzicht en zingeving. Daar help ik je graag bij. Liefs, Karin van Gaal

PLAN HIER JE AFSPRAAK

Zuivere intuïtie

Beschik jij over een zuivere intuïtie?

C.P.Estes beschrijft in haar boek ‘De ontembare vrouw’ de 9 stappen die leiden naar zuivere intuïtie.

Karin heeft ze als volgt in haar eigen woorden vertaald:

 1. Kom los uit de verstrikking met je vader/moeder. Maak je eigen keuzes, los van zijn/haar verwachtingen of normen/waarden.
 2. Ken en onderken je eigen zonnen -en schaduw kanten. Je plussen en je minnen.
 3. Hou je pad in het oog. Tegenslagen zijn enkel feedback.
 4. Vind en eer het pure kind in jezelf en luister naar je innerlijk kind.
 5. Geef ruimte aan het spirituele en sta open voor het magische. ‘Eerst geloven, dan zien’ levert veel meer op als ‘eerst zien, dan geloven’. Laat je verwonderen.
 6. Leer je herkennen en te onderscheiden wat energie kost en wat energie geeft. Wat is zuigend en wat is voedend.
 7. Durf te vragen naar dingen die niet zichtbaar zijn. Laat anderen een spiegel voor je zijn zoals ook jij een spiegel bent voor anderen.
 8. Blijf jezelf aarden. Steeds opnieuw je voeten voelen, in je lijf Zijn.
 9. Ga aan de kant van de oorzaak staan en deal met de gevolgen. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen daden en hou zelf het stuur van je leven vast. Het gaat er niet over wát er gebeurt maar hóe je ermee omgaat.

Spiritueel ontwaken

Fase 1: de verandering

Ben je op het punt in je leven waarop je je meer bewust wordt van je gevoeligheden? Besteed je veel tijd aan het observeren van mensen hun acties, toon en lichaamstaal? Dan bevindt je je waarschijnlijk in de eerste fase van spirituele ontwaking. Deze fase begint zodra je simpelweg je ogen opent voor wat er om je heen is en je begint met het waarnemen van veranderende energie.

Fase 2: de verschuiving

Hoe meer je observeert, hoe meer je op zal merken dat je dagelijkse gedrag verandert. In de tweede fase wordt je je meer bewust van je energie, je bijdrage aan je gemeenschap en hoe je anderen energetisch raakt. Er vindt een verschuiving plaats om vriendelijker, geduldiger, attenter en behulpzaam voor degenen om je heen te zijn. Je wilt een betere persoon worden.

Fase 3: de zoekopdracht

In de derde fase begint je ziel te rammelen van de honger. Je hunkert naar ziel-bevredigende informatie en zoekt spirituele verlichting. Je gaat op zoek naar video’s, boeken of cursussen die je helpen om je ziel te ontwikkelen en je spirituele wijsheid geven.

Fase 4: het verlangen

Je gebruikelijke verlangen om jezelf af te leiden met materiële items enz. lijkt te verdwijnen. Ook ben je nu meer geneigd om de natuur in te gaan en tijd te besteden aan schrijven, lezen, mediteren en misschien zelfs het doen van yoga o.i.d. Je begint jezelf te omringen met gelijkgestemden. Het lijkt bijna op een zuiveringsproces waarbij je jouw leven reinigt van alles en iedereen die je niet langer dient.

Fase 5: de opening

Wanneer je jezelf opent, begin je echt te accepteren waar je bent en waarom je daar bent. Je staat open voor het verwelkomen van meer verandering. In de laatste fase leer je dat iedere verandering, verschuiving en verlangen onderweg, je dieper in je ziel brengt. Je begrijpt dat alles een grotere betekenis heeft en staat open voor alles wat je pad kruist. Je bent verbonden geraakt met het doel van je ziel waarbij het ook okay is als je het even niet meer voelt of ‘weet’, want je kunt er altijd naar terug. Verwarring is immers de weg naar een nieuwere realiteit en opent nieuwe dimensies.

In welke fase bevind jij je?

Bron: Mindbodygreen.com

Plan hier je afspraak

Call Now ButtonBel ons!