Supervisie

Door Karin van Gaal

Intervisie is een vorm van methodische deskundigheidsbevordering waarbij coaches samen nadenken over vraagstukken en knelpunten uit hun eigen werksituatie. Het delen van ervaring brengt kennis en is een stap naar leren, veranderen en ontwikkelen. Een intervisiegroep heeft vaak een vast aantal deelnemers en er worden vooraf afspraken gemaakt over de doelstellingen en de werkwijze van intervisie. Binnen een intervisiegroep is geen sprake van hiërarchie.

Supervisie

Supervisie is een individueel gesprek/leertraject onder leiding van een supervisor waarbij wordt ingegaan op de persoonlijke leervragen die iemand heeft ten aanzien van zijn of haar werk als therapeut/counselor/coach. Er wordt gereflecteerd op de werkstijl waarbij op zoek gegaan wordt naar vaste patronen, normen en waarden die sturend zijn in het werk als coach. Supervisie betreft vaak een langer of aanhoudend proces. Supervisie beoogt integratie op 2 niveaus:

• Integratie van denken, voelen en handelen. Een goede afstemming leidt tot optimale prestaties en geeft energie.
  • Integratie van persoon, beroep en maatschappij:
    • hoe verhoud ik mij als coach tot de eisen die mijn beroepsgroep aan mij stelt?
    • hoe verhoud ik mij tot de eisen die de maatschappij aan mijn beroepsgroep stelt?  Ook hier leidt een harmonieuze verhouding tot plezier in het werk en een goede beroepsuitoefening.

Supervisor

Je kunt bij mij terecht voor supervisie.

Ik ga samen met jou verkennen hoe jij in -en uit contact gaat, welke dieperliggende motieven ten grondslag liggen aan jouw manier van coachen in het algemeen en in specifieke gesprekken en ik kan adviseren m.b.t. verschillende interventiemethodieken zoals NLP, systemisch coachen, TA en EMDR.  Ik kan je begeleiden om je werkervaringen zodanig te doorgronden dat het leidt tot een beter functioneren in je rol als hulpverlener. In mijn ogen is zowel intervisie als supervisie noodzakelijk voor de verdieping en professionalisering van iedere therapeut/counselor/coach.

By |2018-04-13T17:02:24+00:0013 maart 2018|

About the Author: